Terugblik naar Jeugdliga 2

Terugblik op seizoen met succesvolle jeugdliga’s!

We blikken terug naar de jeugdliga van 19 november 2019. Intussen al een tijdje geleden maar dat maakt ons niet minder trots op de succesvolle editie! Ook zin om nog eens te piepen? Lees hieronder het verslag van onze co-liga’s!

Voor deze jubileum editie (100ste jeugdliga) hadden de selectieheren van TTC Gullegem een MEGA selectie opgemaakt (19 spelers) , de kern werd zelfs nog in laatste instantie uitgebreid naar 23 !!!!! ( Michelle , Maxime , Ilian en Andres ) werden nog aan deze selectie toegevoegd.

Onze co-liga’s tekenden aanwezig en op die manier werd er aan de ingang van “Schiervelde” de nu al befaamde “TT GULLEGEM POWERZAKJES”uitgedeeld. Die zakjes zijn ook een nieuw item binnen onze club, de inhoud , waarvan ook mandarijntjes  werden zelfs voor Stijn en mezelf gepersonaliseerd !

Sportief zaten we met nogal wat spelers die hun debuut maakten en die waren dan ook zwaar onder de indruk van het hele gebeuren. Met  inclusief een drone die alles vastlegde , enkele hooligans ( Ryan , Yentl , Jaro , enz … ) opteerden zelfs om die drone te bekogelen met pp balletjes. Een alerte co-liga wees hen terecht !

Onze 6 youngsters (Michele , Maxime , Ilian , Andres , Titus en Wannes ) traden aan in hun leeftijdscategorie.

Voor Michelle werd het vooral een leerschool en had het dan ook moeilijk in haar eerste deelname. In die zelfde poule kon Andres 2 wedstrijden winnen en werd op die manier 7de op 9 spelers . Maxime speelde in de enige reeks benjamins ( 8 spelers ) en had pech dat hij begon tegen de latere winnaar ( Desmet Raf uit Lauwe) maar herpakte zich vooral na de middag en kon zo nog 3 matchen winnen. Maxime werd zesde , let wel: kon hij 2 sets meer winnen dan werd hij 4de !

Ilian werkte een prachtig tornooi af en behaalde in Miniemen 2 een derde plaats, hier ook het zelfde verhaal, met één setje meer werd hij 2de , Jammer. De onvermijdelijke clash in de hoogste reeks van de Preminiemen kwam er tussen “onze”Titus en Wannes. In een spannende vijfsetter trok Titus aan het langste eind en werd zo knap vierde, teamgenoot Wannes werd vijfde . KNAP !

In de Heren reeksen zaten er nogal wat rechtstreekse duels tussen met onze eigen spelers. Wat ook niet te vermijden was , met een selectie van 23 spelers !

In Heren 1 konden Matis en Aaron zich goed handhaven met resp. een 4de en een 5de plaats op 8 deelnemers. Aaron slaagde er wel telkens in om een set te “pakken” tegen de top 3. Maar hier viel vooral de derde plaats op van Lotte Nuyttens van Zanvoorde ( E4 en nog Preminiem !)

Heren 2 was “Gullegemloos”

In Heren 3 konden we ons opmaken voor een dubbele confrontatie tussen onze spelers .

Nathan tegen Bas en Louise tegen Liam.

Nathan kon na een paar moeilijke vijfsetters de titel binnenhalen, won dan ook het onderlinge duel tegen Bas , onze E2 behaalde een 7 op 7 en stijgt op die manier naar Heren 2 en zag ook z’n ELO score met bijna 200 punten stijgen ! Zeer degelijk !

Bas kon zich ook goed stand houden in deze reeks , met 4 winstpartijen werd hij dan ook knap 4de in Heren 3.

Louise speelde een  jeugdliga met wat up’s en down’s , won tegen de top 2 ! Maar liet 2 verliespartijen optekenen tegen  oa Liam en nog een E6 van Oostduinkerke. Opmerkelijk feit , winst tegen één van die laatste 2 spelers en de titel was binnen.

Bij Liam mogen we spreken van een degelijk tornooi , werd in geen enkele partij “weggespeeld” ,  won oa  tegen Louise en blijft door zijn 6de plaats in Heren 3.

Ook een meer dan degelijk tornooi van Milan in Heren 4 en zal door zijn 2de plaats meer dan waarschijnlijk stijgen naar Heren 3 ! KNAP

Terug een rechtstreeks duel in poule 1 van Heren 4 ( tussen Jaro en Ryan )

Meer nog de organisatie hield deze partij tot de laatste van het tornooi ,één zaal , één tafel en werd dan ook nog massaal bijgewoond door de Gullegemse aanhang ( 35 supporters ) Amai, moet een ervaring geweest zijn voor beide spelers !

Jaro leek deze partij vrij vlot te gaan winnen maar Ryan vocht terug tot 2-2 , toch trok Jaro aan het langste eind.

Nieuwkomers, Matteo, Jamie, Lander en Hannes kwamen terecht in de diverse poules  van Heren 5 en bij deze kon Lander de beste resultaten voorleggen, hij won 4 van de 7 partijen.Voor deze “nieuwelingen” werd het zeker en vast een ervaring rijker en vooral een PROFICIAT waard ! Matteo , Jamie en Hannes beloven “vuurwerk” voor hun volgende tornooi.

Ook nog in Heren 5 zaten Yentl, Joren, Remi en Ziyad. Hier waren het vooral Remi (eerste plaats) en Joren (2de plaats) die het best scoorden, na deze dag ziet Joren zelfs zijn ELO punten verdubbelen ( van 150 naar 300 ) !  Yentl was verdienstelijk met een derde plaats, kon zelfs door 2 sets meer te winnen nog op de eertse plaats geëindigd zijn !!

Ziyad boekte een mooie vooruitgang ten opzichte van de vorige editie.

 

Besluit : Zeer geslaagde jeugdliga waarbij iedereen nog een aandenken kreeg van deze jubileumeditie.

Ook felicitatie’s aan de organisatoren voor het vlotte verloop.

En zoals bij alle Nero stripalbums, die eindigen met een “wafelenbak” konden wij natuurlijk niet achterblijven met onze ‘frietenbak”.

Met 32 genodigden zaten we aan de feestdis , ook bij deze moeten  we Jacov  bedanken voor de locatie waar we terecht konden.

Zeker het Gullegems frietje niet vergeten te bedanken en ook de co-liga’s voor het goede verloop van de dag.

 

Groetjes,

Een fiere en trotse co-liga