Historiek

Een overzicht van de geschiedenis van de club

2015
tot
2016

4 ploegen in de hoogste afdelingen

Tijdens dit seizoen had TTC Gullegem voor het eerst 4 ploegen in de hoogste afdelingen. De laatste nieuwkomer (onze D-ploeg) stond meer dan zijn mannetje in het eerste seizoen, landelijke competitie. Het behoud bleek net iets te hoog gegrepen.... maar ze zijn ambitieus om volgend jaar terug de promotie af te dwingen. Doorheen het seizoen mochten we ook Geert, terug van weggeweest, Vanhove verwelkomen als versterking van onze eerste ploegen en als trainer voor de recreanten en 55+. Voor het eerst trad ook onze A-ploeg aan in de Beker van België waarin ze op een zondagavond verdienstelijk voor een volle zaal in Gullegem ten onder gingen in de 1/8 finale. Florian zette ook zijn opmars, bij de mensen met beperking en ook in onze A-ploeg, verder met als bekroning een selectie voor de Paralympics te RIO ( Brazilië) waar hij zal meedingen naar een medaille in de eerste weken van september 2016 Ook op bestuursniveau verschoven enkele functies en personen. We mochten zelfs een nieuw bestuurslid verwelkomen ter versterking van onze werking : Gianni Decock.

2014
tot
2015

K-ploeg kampioen

Geen twee seizoenen na mekaar zonder kampioenstitel. De K-ploeg speelde kampioen in 5e provinciale en zusterclub Locomotief kon het zelfde kunstje evenaren. Onze D-ploeg werd tweede in 1e provinciale en mag dus volgend jaar in Landelijke aantreden. Liefst 4 Gullegemse ploegen zullen volgend jaar op nationaal of landelijk niveau onze club vertegenwoordigen. Dieter Marijsse is de eerste jeugdspeler die het B0-klassement krijgt toegewezen. Ook onze spelers met een beperking staan meer dan hun mannetje, met als summum de eerste plaats op de wereldranking van Florian Van Acker binnen zijn klasse. Christof Swaenepoel en Koen Vermander halen goud op de Special Olympics European Summer Games te Antwerpen en Ronald Demeester wordt 4e op de Special Olympics World Summer Games in Los Angeles. Arne Sturm versterkt de bestuurswerking, die nu dertien leden telt. Enkele spelers verlaten onze club: Jan Room speelt voortaan terug bij Ieper, Bodhi Netten trekt naar Zoersel en Jan Holvoet keert terug naar Kuurne. Geen inkomende transfers na dit seizoen, waardoor het seizoen 2015-2016 zich aandient als een zwaar sportief seizoen

2013
tot
2014

Geen promoties of degradaties

Voor het eerst sinds vele jaren hebben we geen enkele ploeg die kampioen speelde of promoveerde. Maar niet getreurd: evenveel ploegen (geen dus) maakten de omgekeerde beweging, al scheelde het van de E- en G-ploeg niet veel. Voor de ploegen in de hoogste provinciale reeksen waren het soms moeilijke weken door blessures en een tekort aan spelers. De A-ploeg kon probleemloos promoveren, maar organisatorische redenen beslisten om nog minstens één seizoen te wachten om een gooi te doen naar de Super-afdeling.
De positieve boost in onze jeugdwerking vertaalt zich stilaan in mooie resultaten. Verschillende jonge spelertjes meten zich met leeftijdsgenoten op nationale tornooien. Menig jong geweld staat te trappelen om in 6e provinciale aan de slag te gaan. Ook de eerste persoonlijke trainingen worden een feit.
De recreanten en de 55+ werking kennen opnieuw hoogdagen, samen met de werking voor personen met een beperking. Voor deze laatste groep werd voor de tweede maal een tornooi georganiseerd i.s.m. Recreas.
Lowie D’Hulst en later Bryan Van Wynsberge versterken de bestuurswerking.
Geen enkele speler verlaat onze club. Er werd actief gezocht om het spelerstekort op te vangen, en met succes: Julien Bordes B2, Christophe Van Mol C4, Bodhi Netten C4, Bo Verbrugghe C4, Arne Vanhaerents C4, Evelien Myrzoyeva NG en Kseniya Myrzoyeva NG komen onze club versterken.

2012
tot
2013

Twee titels

We mochten twee titels vieren, namelijk van de B- en F-ploeg. De B-ploeg deed dit in 3e landelijke en de F-ploeg in 3e provinciale. Volgend seizoen krijgen de trainingen een extra boost door onze vijf kersvers gediplomeerde trainers: Adelien Daels, Gianni Decock, Lowie D’hulst, Dieter Marijsse en Chris Van Biervliet. Het eerste tornooi voor mensen met beperking werd georganiseerd, i.s.m. Recreas. Dit uniek tornooi vond plaats op paaszaterdag 30 maart en mocht deelnemers van verschillende provincies verwelkomen.
Er waren enkele verschuivingen op de transfermarkt: Nino Lamote B6, Louis Verleye C0, Glenn Van Wynsberge C2 en Jean Marc Therry E4 gaan andere oorden opzoeken en Jan Room B4, Gianni Decock C0 en Delfien Marijsse C2 komen onze rangen versterken.

2011
tot
2012

Hernieuwde competitie

Onze club geraakte zonder kleerscheuren doorheen het eerste seizoen van de hernieuwde competitie, want geen enkele ploeg degradeerde. Sterker nog, we mochten de titel vieren van de J-ploeg in 5e provinciale. Oude bekenden Carlo Agnello en Anthony Deceuninck zullen dit seizoen de A-ploeg versterken. Daarnaast besloten enkele spelers andere oorden op te zoeken: Laurent Werbrouck, Wim Bruneel (blijft actief in bestuur), Alexander Deceuninck, Delfien Marijsse en Sofie Defour verlaten onze club maar blijven uiteraard terug welkom in de toekomst. De denktank kwam voor het eerst samen en bereidt een herstructurering van het bestuur voor. De trainingspakken vielen in goede aarde en we hopen hetzelfde voor onze nieuwe competitietruitjes.

2010
tot
2011

Het jaar van de D-ploeg

De revelatie van het seizoen werd ongetwijfeld de D-ploeg (met kapitein Wim Bruneel,Florian Van Acker die geweldig speelde, David Vanhove, Alexander Deceuninck, Glenn Van Wynsberge, Lowie D'hulst en Philippe De Bruycker) die kampioen werd in 1ste provinciale. Nadat ze als leider de heenronde hadden afgesloten, konden ze begin april de titel vieren. Nochtans werden ze door velen gezien als mogelijke degradant maar de jonge ploeg (gemiddelde leeftijd was 18 jaar) deed wat niemand verwachtte: kampioen spelen. De A-ploeg blijft in 1ste nationale na het forfait van twee clubs. Voor volgend seizoen werd Eric Bauwens aangetrokken, een sterke B0-speler met veel ervaring. We hopen dan ook op een goed en zorgeloos seizoen, tenzij kwetsuren roet in het eten zullen gooien, zoals dat afgelopen seizoen het geval was. De B- en E-ploeg worden vicekampioen. In de eindrondes slaagt de B-ploeg er net niet in een promotie naar 2e nationale af te dwingen. Door de hervormde competitie (waarbij in bepaalde reeksen maar liefst acht op twaalf ploegen zakken) degraderen de F- G- en J-ploeg. Patrick Desmet, Carlo Agnello en Philippe De Bruycker verlaten de club. Ze zullen zeker een leemte nalaten maar ze blijven hoe dan ook welkom. Jorn vertrok op reis naar China m.a.w. het heeft ons materiaal geen goed gedaan ! Door de gemeente Wevelgem werden we gelauwerd als 'sportclub van het jaar bij de recreatieven' en daar zijn we fier op!

2009
tot
2010

Kampioen in 2e Nationale

Eerder onverwacht maar niettemin oververdiend wordt de A-ploeg (met Stijn Bogaert, Lieven Deschamps, Geert Vanhove en Carlo Agnello), zonder een wedstrijd te verliezen,kampioen in 2de nationale.
  • Dieter Marijsse, Anthony Deceuninck, Dennis De Coninck en nog veel andere jongeren halen prachtige individuele resultaten.
  • Onze zusterclub Locomotief wordt voor het eerst kampioen, de dames en veteranen volgden ook dit voorbeeld.
  • Dankzij Jorn Dekyvere slagen we erin om ons materiaal veel beter te onderhouden.
  • De werking voor mensen met een beperking draait op volle toeren dankzij onder andere de begeleiding van Chris Van Biervliet, Johan Viaene en Bernard Titeca.
  • Eind maart werd de '1e opendeur' voor ouders, begeleiders, pers en sympathisanten georganiseerd.
  • De tafeltennishoogdag op 1 mei (een combinatie van TTOC-tornooi 'memorial Koen Cuvelier' en de kampioenenviering afgesloten met een eetfestijn) werd dankzij de inzet van een groep ouders en enkele bestuursleden een groot succes.
 

2008
tot
2009

Tragisch seizoen

Het werd een tragisch seizoen door het onverwachte overlijden van onze secretaris Koen Cuvelier (27 februari 2009). Roel Seynaeve en Jonas Vromant nemen zijn zware taak over. Ook sportief was het geen hoogvlieger. Nog voor het seizoen begon, waren de kansen van de A-ploeg om zich te handhaven in 1enationale sterk gehypothekeerd, en dit door kwetsuren van Geert, Carlo en Stijn (operatie). Ook de B-ploeg degradeert terug naar de Landelijke reeks. Een hoogtepunt: de veteranen (voor de 10de keer West-Vlaams kampioen) worden vice-kampioen van België. Op 22 januari 2009 kreeg onze club de trofee 'sportclub van het jaar' van de gemeente Wevelgem en eind maart werd onze werking voor mensen met een beperking gelauwerd door de jury van het 'Cera Beweegt' project.

2003
tot
2004

Tranen & Vreugde

Seizoen 2003-2004 zit er ook reeds op. Een seizoen met tranen van vreugde omwille van de kampioenstitel van de veteranen en onze jongerenploeg I, maar ook tranen van verdriet om het overlijden van Karla Crisan die het jaar voordien naar Wenduine was overgestapt. Enkele nieuwe spelers kwamen de club versterken. Tom Messiaen en Jan Defour zorgden er zelfs voor dat de club een Europese wedstrijd van La Villette kon bijwonen.

2002
tot
2003

6 Ploegen kampioen

Het seizoen 2002-2003 werd een prachtig seizoen. Het jeugdcomité bestaande uit drie ouders, twee trainers, twee bestuursleden en een speler draaide op volle toeren. Sportief speelden liefst 6 ploegen kampioen, waaronder de A ploeg die voor het eerst in de geschiedenis naar 2e nationale promoveert. Bovendien zijn we erin geslaagd om de ononderbroken ketting tussen 1e en 5e provinciale te realiseren...

2000
tot
2002

Nieuwe zaal

Het jaar 2000 was het jaar dat we onze intrede in de prachtige nieuwe zaal. Het seizoen 2001-2002 leek moeilijk te worden want ongeveer alle ploegen speelden op hoog niveau. Achteraf bleek het nog mee te vallen.

1994
tot
2000

Scharniermoment

Het jaar 1994 werd een scharniermoment in de geschiedenis van de club. Het bestuur moest toen kiezen welke richting het wou uitgaan: ofwel de recreatieve weg ofwel de club competitief verder uitbouwen. Er werd unaniem voor het laatste gekozen... In 1996 probeerde men voor het eerst een (ernstige) transfer te realiseren maar het liep op een sisser uit. Pas later kwam TTC Gullegem volop in de belangstelling toen men er in slaagde dankzij de bemiddelling van Geert Dekimpe twee C0 spelers (Rudy Bercez en Philippe De Coninck) aan te trekken. Daarna volgden Patrick Desmet, Paul Leenknecht en Bernard Decraene. In één ruk promoveerde de A ploeg van 3e provinciale naar 3e nationale ! Het ledenaantal steeg en verschillende ploegen werden kampioen. Niet alleen op competitief vlak werd er veel gerealiseerd maar ook op vlak van de jeugdwerking groeide er iets moois, namelijk het TTOC (tafeltennisopleidingscentrum). Verschillende jeugdtrainers hebben nu nog steeds op zondagmorgen hun handen vol om een 40-tal jongeren een hoogstaande opleiding te bezorgen.

1986
tot
1994

Gezellige clubsfeer

In 1986 werd Frank Decaluwé bereid gevonden om de club te leiden. Het werd een periode van vallen en opstaan waarbij de ambitie beperkt bleef tot het creëren van een gezellige clubsfeer en het uitbouwen van een jongerenwerking.

1983
tot
1986

Overgangsjaren

In 1983 achtte Romain Malfait de tijd gekomen om het roer uit handen te geven. Het werd toen een periode van zoeken en tasten voor het bestuur. In die overgangsjaren werd de club geleid door Geert Soubry en Rik Deschamps. Dat het toen niet gemakkellijk was, blijkt uit het feit dat er in het seizoen '85-'86 niemand de functie van voorzitter opnam. Dankzij de stevige inzet van Patrick Lefevere bleef de club toen overeind.

1976

Verhuis naar sporthal

In 1976 verhuisde de club definitief naar de Gullegemse sporthal. Het aantal competitiespelers breidde zich uit. Toen reeds werd er uitgekeken naar sponsors. Roger Remmerie werd de eerste sponsor toen hij de aanschaf van trainingspakken financieel ondersteunde.

1975

Nieuw bestuur

In 1975 werd Michel Declerq tijdelijk opgevolgd als voorzitter door Raymond Vandamme. Kort daarna nam Romain Malfait de leiding van een sterk vernieuwd bestuur.

1971

Oprichting TTC Jong Gullegem

TTC Jong Gullegem werd op 17 januari 1971 gesticht in de schoot van de moederclub van vele Gullegemse sportverenigingen, namelijk turnclub Jong Gullegem.Michel Declercq werd de eerste voorzitter van een vijfkoppig bestuur. Toen reeds waren Claude Verschaeve en Marnix Wostijn (de enige die er van de eerste dag bij was en er nog steeds bij is) naast Romain Malfait en Luc Vanhee lid van het bestuur. De plaatselijke parochie, nu omgetoverd als theater, fungeerde als speelruimte, een intern clubtornooi en een eerste gemeentelijk kermistornooi.